Maanantaina se alkoi: hutikäynnit hiekkikselle! Ja pitää sanoa, että Meeri-tyttö sai minut todella huolestumaan!

 

495709.jpg

Nämä Meerin hutikäynit olivat seuraavanlaisia: se kipitti hiekkikselle, pöllyytteli hiekkaa, kyykistyi pissille, mutta ei saanut mitään aikaiseksi. Sitten möykkyni hölmönä haisteli hiekkaa niin, että koko nenä oli harmaa mikrojyväsistä.

Meeri ei missään vaiheessa osoittanut tuskaisuutta: se ei kurottanut kaulaansa tai levittänyt jalkojaan virtsatessa. Se söi ja joi normaalisti. Lisäksi se riehui kuten aina ennenkin (meidän huligaani-Meeri  <3 ). Myös tarpeensa se teki normaalissa määrin, vaikka hutikäyntejä esiintyikin silloin tällöin ( ei kuitenkaan jatkuvasti tiuhaantahtiin. )

Seurailin eiliseen saakka tilannetta, kunnes en enää kestänyt odotella ja päätin viedä eläinlääkärillemme virtsanäytteen. Virtsanäytteen otto osoittautuikin varsin hupaisaksi touhuksi. Raahasin hiekkiksen omaan huoneeseeni ja tönötin alituiseen kyttäilen. Onneksi netistä löytyi hyviä ohjeita: mm. löylykauhan käyttö. Itse kuitenkin koin ison ja leveän lusikan paremmaksi ja sainkin sillä hyvän määrän virtsaa pyydystettyä.

Virtsa vain sitten kuumalla vedellä streriloituun purkkiin ja samantien eläinlääkärille, joka epäili, että kyseessä on tulehdus tai alkavat kiimat.

Selvisi, että virtsa oli  puhdasta - myös happamuustaso oli kunnossa. Ell oli sitä mieltä, että ei viljelyn (tai röntgenkuvan? eikös silläkin selvitetä virtsakiviä?) otto  ole tarpeen. Meeri kuitenkin on pentukissa eikä kissan oireet hälyttävästi sovi virtsakiviin (käsittääkseni kissan kuuluisi olla tuskainen ja ravailisi jatkuvasti hiekkiksellä saaden vain korkeintaan tipan aikaiseksi.) Diagnoosiksi siis tuli ensikertalaisen alkavien kiimojen hörhöilyt. Kun olin ymmälläni, ell sanoi, että on oudommastakin käytöksestä kuultu.

Ehkäpä ell oli oikeassa, sillä vähenemään päin hutikäynnit ovat. Todistin eilen vain yhden hutikäynnin hiekkiksellä. Silti jään seurailemaan tilannetta, kerta viljelyä ei tehty. Olen nimittäin kuullut, että joskus pelkkä vatsan nuoleminen voisi olla merkki virtsakiteistä/kivistä (joskin Meeri ei tee tätäkään.) Ilmeisesti stressailu jätti minuun jälkensä, kun lisäsin tänäaamuna entisten neljän juomakupin lisäksi vielä yhden ;)
Uuteen asuntoon voisi hankkia sen DrinkWell -automaatinkin.

* Ägh, nämä kide/kivi asiat menevät vähän sekaisin minulta välillä, korjata saa.

* Pirkan mikrohiekka on osoittautunut hyväksi, kuten foorumeilla olikin puhetta!

* Jee pääsiäisloma. Huomenna tulee meille siskoni Bonny-ranskis. Saas nähdä, mitä Meiko ajattelee! Meiko vähän arkailee vielä isäni kääpiöpinseriäkin, joskin se on hyvin kiinnostunut koirasta ja seurailee sitä ympäriinsä. :) Koetan räpsiä kuvia!